Lezing pioniers in Rotterdam

Lezing Pioniers in Rotterdam

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Nederland – Bauhaus. Pioniers van een nieuwe wereld in het Museum Boijmans van Beuningen heeft het museum een lezingenserie georganiseerd over markante ontwerpers die een voortrekkersrol hebben vervuld in de wisselwerking tussen Nederlandse ontwerpers en het Bauhaus. Dolf Broekhuizen geeft een lezing over de Rotterdamse pionier bij uitstek:  J.J.P. Oud. Architect Oud heeft met zijn woningbouwprojecten in Rotterdam zoals in Spangen, Tussendijken, Oud-Matthenesse, Hoek van Holland en de Kiefhoek een zeer invloedrijke rol gespeeld in de architectuurontwikkeling van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw.
Dolf Broekhuizen gaat in zijn lezing in op de bijdrage van Oud aan de moderne beweging in architectuur, later bekend geworden als The International Style, en zal ook spreken over de internationale betekenis van Ouds werk. Deze lezing vindt 24 maart 2019 plaats op een markante locatie: in de door Oud ontworpen kerk in de wijk Kiefhoek. Aansluitend zijn rondleidingen door de wijk.

Spreker in lezingenserie: Dolf Broekhuizen over J.J.P. Oud. Andere sprekers in het kader van deze serie: Hetty Berens over meubelproducent Willem Gispen, Minke Thomas over vormgever en reclameontwerper Jacob Jongert en Marly Weemen over ontwerper Piet Zwart.

Organisatie: museum Boijmans van Beuningen in samenwerking met UrbanGuides.

Lokatie: Kiefhoek, Rotterdam

Datum: 24 maart 2019

 

 

Dolf Broekhuizen