Nieuwe scholen beroepsonderwijs

Publicatie The New Craft School

De architectuur voor het beroepsonderwijs is volop in ontwikkeling om het te laten aansluiten bij ontwikkelingen in de maatschappij. In de publicatie The New Craft School┬átonen de auteurs de architectuur van de vakschool en de rol van het middelbaar beroepsonderwijs in de samenleving. Aan de hand van vijf centrale thema’s worden de gebouwen gepresenteerd. Naast historische en actuele best practices uit Nederland en Noord-Europa komen ook ontwerponderzoeken aan bod waarin wordt geanalyseerd hoe de band tussen school en bedrijven, kenniscentra, ambachtscultuur en de buurt kan worden versterkt.

Met 25 uitgebreide casestudies van scholen voor beroepsonderwijs. Projecten van: Tectus Architecture, Assemble, Osar Architects, Meili & Peter Architekten, Neutelings Riedijk Architects, Dirk Osinga en Studio Makkink & Bey, Durisch+Nolli, HerbstKunkler Architekten, Peter Zumthor, Hugh Maaskant, KDV Architectuur, Johannes Duiker, F.P.J. Peutz, G.B. Salm, A.J. Westerman, A.J. Hulshoff, en vele andere architecten.

Publicatie:
Susanne Pietsch, Eireen Schreurs, Sereh Mandias, Dolf Broekhuizen, The New Craft School, Jap Sam Books 2018 (Engelstalig), 256 pag.

Vormgeving:
Sandra Kassenaar, David Bennewith

Opdrachtgever:
Onderzoek en publicatie: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met steun van de Technische Universiteit Delft

 

 

Dolf Broekhuizen